Blog

Domuz Arabaları İçin Kullanım Talimatları

Domuz Arabaları İçin Kullanım Talimatları

  • 29 Mart 2023 17:36

Tanım

Domuz arabaları, ağır makine ve tezgahların, düz zeminlerde istenilen noktaya taşınması için kullanılır.

Kurulumu

Ağır yük taşıma domuz arabaları iki bölümden oluşur. Bu bölümler X ve Y olarak adlandırılır.

Kullanım ve Güvenlik Talimatları

Ürünü kullanmadan önce lütfen kullanma kılavuzunu iyice okuyup inceleyiniz.

Ürünü kullanmadan önce tüm parçaları kontrol ediniz ve tüm parçaların kullanıma hazır ve güvenli olduğundan emin olunuz. Dengeli bir şekilde yükleme yapınız. Yük taşıma arabasını kullanmadan önce ürünü ve tüm parçaları kontrol ediniz. Tüm parçaların kullanıma hazır ve güvenli olmalıdır. Arızalı, üzerinde değişiklik yapılarak orijinalinden farklılaştırılmış ve eksik parçası bulunan ürünleri kesinlikle kullanmayınız. Yük taşıma arabasına kapasitesinden fazla yük yüklemeyiniz. Dengeli ve devrilmeyecek bir şekilde yük yükleyiniz. Yükün ünitelere kendi kapasitelerine göre dağıldığına emin olunuz. Rahat bir taşıma arabasını kullanırken mutlaka emniyetli ayakkabı giyiniz. El ve ayaklarınızı yükün altına koymayınız. Patenleri yanlızca tutamaklardan tutunuz. Ürün yangınlarda, patlama riski olan, kimyasal veya yanıcı patlayıcı ve parlayıcı malzemelerin bulunduğu alanlarda ve bu tip malzemeler için kullanılmamalıdır. Erimiş ve ergimiş metallar, tehlikeli ve yanıcı maddeler için kullanılmamalıdır. Taşıma esnasında yükün altında ve çevresinde durmayınız. Yükün altından ve çevresinden kimsenin geçmesine izim vermeyiniz. Herhangi bir problemle karşılaşıldığında yetkili servislere başvurunuz. Ürün üzerinde insan taşımak kesinlikle yasaktır.

Taşıma ve Depolama

Domuz arabasını taşıma ve nakliye esnasında hasar verecek şekilde taşınmaktan kaçınmalı ve bir yerden bir yere fırlatılmamalı, istifleme yapılırken dikkat edilmelidir. Ürünler ağır olduğundan taşıma için yardımcı ekipman kullanınız. Taşıma öncesinde çevrenizi ve zemini kontrol ediniz, varsa hareketinizi engelleyecek cisimleri kaldırınız. Ürünü, kapalı ve nemli olmayan ortamlarda saklayınız ve suyla temas etmesini engelleyiniz.

Çevrenin Korunması ve Bertaraf

Ambalaj malzemeleri ham maddedir ve yeniden kullanılabilir. Çeşitli ambalaj malzemelerini ayırın ve bunları belirlenen atık bertaraf tesislerine götürün. İlgili yetkililerden daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Eski makineler ev çöpü sınıfına girmez. Eski makineleri uygun şekilde bertarafa edin. Çevre hepimizin sorumluluğundadır. Yerel yetkililer uygun toplama alanları hakkında konum bilgisi verebilir ve bu tip yerlerin çalışma saatleri konusunda sizi bilgilendirebilirler.

Bakım ve Onarım

Bakım ve onarımları her zaman yetkili servislerde yaptırınız. Korozyon ve paslanmayı engellemek için kuru ve kapalı ortamlarda muhafaza ediniz. Korozyona uğramış parçaları temizleyiniz, gerektiğinde yetkili servis aracılığıyla değiştiriniz. Bakım ve onarımlardan sonra ürünü ilk olarak yüksüz, daha sonra yüklü olarak test ediniz. Düzgün halde çalışıyor ise ürünü kullanabilirsiniz. Aksi halde tekrar servise başvurunuz. Güvenli durumda olduklarından emin olmak için patenleri düzenli olarak ve her kullanım öncesi kontrol edin. Tekerlekleri temiz tutun ve tekerlerde birikmiş metal nesneleri çıkarın. Tekerlerin serbestçe hareket etmeye devam ederek yükün hareket etmesini kolaylaştırmak için tekerleri yağlayın. Daha rahat bir taşıma işlemi için teker rulmanlarını kontrol ediniz ve gerektiğinde değiştiriniz.

X Bölümü Parçaları

Rulman, teker, mil, gövde, kol, pul, sekman, cıvata, somun, rulman, döner tabla

Y Bölümü Parçaları

Rulman, teker, mil, gövde, bağlantı çubuğu, pul, sekman

Diğer Bloglar

Whatsapp