Her çalışma şartında üstün performans sağlayan yerli ve milli halatlı çektirme ve kaldırma vinçlerimiz, 380 volt ve 440 volt gemi elektriğinde çalışabilir durumda satışa sunulmaktadır. Ağır tonajlı olmalarından dolayı 220 volt ev elektriğinde, ağır yüklerde kapasitesi yetersiz gelmektedir.
Özellikle senkronize çektirme gerektiği yerlerde ikiz tamburlu ırgatlarımız kullanılmaktadır.
İstenilen metre uzunluklarda ve tonajlarda imalatımız mevcuttur. Bu tip ürünlerin kullanım amaçları ise uzun mesafelerdeki yükleri çektirmektir. Bazen kablolar, bazen vagonlar ve bazen de kauçuk, sac kopartma ya da çektirmek için kullanılabilir.
Vinçler, yük kaldırma ve taşınması gereken bütün bölgelerde kullanılır.
Vinçler, genellikle özel fabrikalarda, limanlarda, madenlerde, depolarda, kimya endüstrisinde, elektrik üretim merkezlerinde ve bunun gibi bir çok büyük ve küçük işletmelerde kullanılmaktadır.
Öncelikle seçim yaparken vincin halatlı mı yoksa zincirli mi olacağına karar vermelisiniz. Halatlı vinçler tambura sarım yaptığı için sağa ve sola halat açısı ile çalışır. Zincirli vinçler ise tek noktadan çıktığı için direk kaldırmalarda kullanım kolaylığı sağlar.
Halatlı vinç, zincirli tipe göre daha hızlı kaldırma ve hareket kabiliyetine sahiptir. Bu sebeple yüksek metrajlı bölgelerde kullanılmaktadır. Ayrıca halatlı vinçlere has özellik olan çekme ve halat saptırması yapması nedeni ile maden ve demir yolları gibi sektörlerde çekme için özellikle kulannılmalıdır.
Vinçler, kaldırdıkları yüklerin minimum bir buçuk katında test edilmektedir ve bu belgeler temin edilmektedir. Ayrıca vinç üzerindeki halat, tambur gibi ana kaldırma bileşenleri genelikle dört katında test edilmektedir.
En çok sorulan sorulardan olan bu soru için kesinlikle hayır cevabı veriyoruz. Vinçlerden kaynaklı iş kazaları neredeyse hiç yoktur fakat yine de insan güvenliği en önemli etken olduğu için iş güvenliği gereği vinçlerin altında ya da etki alanlarında insan çalışması kesinlikle yasaktır.
Çektirme yer vinçleri yani ırgatlar için aşağıdaki sorulara cevap vermeniz gerekmektedir.
Kaç metreden yük çekilecek?
Yükün komple ağırlığı?
Yük çekerken sürtünme olacak mı?
Yükü direk olarak düz zeminden mi çekeceksiniz?
Yükün tekerleri var ise teker çaplarını belirtmelisiniz.
Yükü çekerken eğim var mı? Kaç derece eğim vardır?
Maden vinçleri, eğimli maden ocaklarından uzun metrajlı olarak vagon tipi arabalar ile çekim yapılmasını sağlamaktadır. Bu vinçler genellikle kasnak kayışlı aktarmalı milli tip şanzıman sistemi ile yapılmaktadır ve minimum 7.5 kw motorlara sahip güçlü vinçlerdir. Bu vinçler ile ayrıca taş patlatma ve parçalama işlemi yapılmaktadır.
İnverterin dilimizdeki tabiri hız kontrol cihazıdır. Genellikle çekme vinçlerinde istenilen hızda ayarlamalı olarak kullanılan bu sistem, vincin hızını ayarlamakta kullanılır. Maliyetli olmasından dolayı genellikle büyük motorlu vinçlerde kullanılmaktadır.
Copyright ©2022 Platin Vinç ve Vinç Ekipmanları